De Uitvaartspreker

De Uitvaartspreker

Een mooi afscheid is het begin van je rouwverwerking

In de ruim 25 jaar dat ik werkzaam ben als medium, heb ik veel mensen gesproken die (ernstig) ziek waren, heb ik stervensbegeleiding gegeven, rouwbegeleiding verzorgd en nabestaanden die hoopte op een bericht van hun dierbaren.

Tijdens het begeleiden van mensen die gingen sterven ontstond er een vertrouwensband. Als je gaat sterven is er onzekerheid, angst en ben je boos: ik geef antwoord op de vele vragen en uiteindelijk komt er berusting. Meerdere keren is er gevraagd of ik na het overlijden ook de uitvaart wilde begeleiden. Vooraf werden alle wensen kenbaar gemaakt, alles besproken en samen met de nabestaanden een prachtig afscheid gegeven.

Vanuit mijn ruime ervaring was de stap naar het uitvaartwezen niet groot. Het ontstond toen ik zelf bij een uitvaart van een kennis aanwezig was. Het verliep niet helemaal correct, ik gaf wat adviezen en dat werd direct toegepast. Dat voelde goed voor de aanwezigen, waarop men vroeg aan mij: “Waarom ga jij geen uitvaarten begeleiden”, en zo is deze bijzonder mooie vorm van een laatste begeleiding geboren. Ook al is er enorm veel verdriet, een mooi afscheid geef je met liefde.

Klik hier en bezoek mijn website “De Uitvaartspreker”